top of page
 Poster viool kopie.jpg
Beginnen met de lessen en benodigdheden

Benodigdheden voor de vioolles (naast de viool):
-Een strijkstok;
-Een vioolkoffer;
-Een schoudersteun (dit is een steuntje met een kussentje voor op je schouder. Pas op: hier zijn ook verschillende maten in. Kies het steuntje dat bij de maat viool hoort!);
-Een blokje hars; (plakkerig spul dat je op de haren van de stok smeert. Zonder hars op de stok komt er geen geluid uit de stok. Dit betekend niet dat de stok niet goed is);
-Een zacht doekje (om de hars van de viool te vegen);
-Een schriftje voor het opschrijven van huiswerk;
-Een muziekstandaard;
-Muziekboeken (tijdens de eerste les bespreek ik de te gebruiken methoden. Dit verschilt per leeftijd en muzieksmaak).

Het kopen of huren van een viool is heel persoonlijk. Elke viool klinkt anders. Het is dan ook goed om bij de aanschaf van een viool bij de vioolbouwer verschillende violen uit te proberen. De vioolbouwer zorgt er ook voor dat je de maat viool meekrijgt die bij je past.

 

Voor kinderen is het belangrijk om bij de aanschaf van een viool eerst te kijken naar de maat van de viool. Er zijn namelijk 6 verschillende maten violen voor kinderen. Hieronder staat een tabel waarin de maten per leeftijd terug te vinden zijn. Pas hier wel mee op, want ook de lengte van de vingers en het gewicht van het instrument spelen een rol bij het bepalen van de maat van de viool.

De strijkstok en koffer zijn bij goedkope violen vaak bij de prijs inbegrepen. Bij violen die meer kosten meestal niet. In dat geval moeten ze apart erbij gekocht worden.

 

 

10-9-18-2920.jpg
bottom of page